In navolging van de dorps- en stadskernen volgt ook de aanleg van supersnel internet in de buitengebieden van Twente en een deel van Salland. Het gaat in totaal om zo’n 20.000 aansluitingen. Cogas heeft een mooi aanbod ontwikkeld en is inmiddels gestart met de uitrol van diverse gebieden.

Wat moet ik met glasvezel? Mijn ADSL is toch snel genoeg? En waarom geen gebruik maken van 4G? Dat is toch ook heel snel? Waarom niet wachten tot het gratis komt? En wat krijg ik ervoor? Allemaal vragen en opmerkingen die telkens weer te horen zijn.

Waarom niet wachten? Omdat niemand durft, kan en wil vertellen hoe lang we dan nog wachten moeten. 5, 10 of 20 jaar? U mag het zeggen. Maar ik ben bang dat zonder inzet van bewoners het laatste getal eerder van toepassing is dan het eerste.
Dan de snelheid. Misschien ervaart u die momenteel als voldoende. Anderdeels zult u misschien bepaald gebruik van uw internetverbinding niet eens overwegen. Het legaal downloaden van een film of het gebruik maken van film op verzoek kan op veel adressen in het buitengebied helemaal niet. Dat probeert u dus ook niet. Maar als het wel zou werken zou u er misschien wel gebruik van maken. Ook u zult merken dat pagina’s die u vaak bezoekt steeds trager laden. Makers van internetpagina’s gaan er vanuit dat ook uw internetsnelheid steeds beter wordt. De pagina’s worden steeds zwaarder. Als de internetsnelheid voldoende is, dan merkt u dit niet. Maar de bewoners van het buitengebied merken het wel. Daarnaast zal een traag internet niet uitdagen tot gebruik. Hoeveel bewoners van het buitengebied zullen niet op kantoor, in de tijd van de baas, bepaalde activiteiten op het internet uitvoeren. Daar is het waarschijnlijk wel snel. Als het internet wel snel is, dan zal het ook meer gebruikt worden.

Waarom zou u beter internet willen? Of u nu jong bent, oud bent, kinderen heeft, kleinkinderen heeft, ondernemer bent, behoefte aan zorg heeft, een beter inkomen wilt, agrieer bent, in al deze situaties is glasvezel voor u van belang.

Woont u in het buitengebied en heeft u nog geen glasvezel of zou u willen overstappen neem dan contact met ons op.