Wij installeerden Panasonic camera’s i.c.m. Eizo IP Monitoren.

Jarenlang gebruikte men met alle tevredenheid analoge Panasonic PTZ camera’s op de afdeling Radiotherapie. Dit systeem was inmiddels aan vervanging toe en besloot men ook nu te kijken naar een oplossing van dit betrouwbare merk.

De nieuwe Panasonic PTZ camera’s zijn de perfecte oplossing om de situatie goed in beeld te brengen. Met de verschillende preset functies die d.m.v. een muisklik te activeren zijn kan men snel schakelen naar het gewenste beeld.
Voor de werkplekken wordt nu gebruikt gemaakt van de Eizo Ip decoding monitoren zodat hiervoor niet speciaal een server of VMS geïnstalleerd hoeft te worden.

De IP -monitoren van EIZO hebben een gebruiksvriendelijke interface voor installatie en beheer en de decoderingstechnologie zorgt voor hoge fps (frames per seconde) voor weergegeven inhoud, zelfs bij hoge resolutie.

Op deze manier hebben we zo min mogelijk apparatuur gebruikt, maar heeft men toch de beschikking over de gevraagde functies.

Over Isala:

Isala is één van de ziekenhuizen in Nederland die radiotherapie mag uitvoeren voor vrijwel alle bestralingsgebieden. De behandelingen sluiten aan bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van radiotherapie.
In de voorbereiding en tijdens het bestralingstraject doet de afdeling Radiotherapie er alles aan om de patiënt zo goed mogelijk te begeleiden en kan men met de nieuwe Panasonic PTZ camera’s de patiënt nog beter en scherper bewaken.

Isala Ziekenhuis
Isala Ziekenhuis radio therapie foto 1
Isala Ziekenhuis
Isala Ziekenhuis radio therapie foto 1
previous arrow
next arrow
Isala Ziekenhuis
Isala Ziekenhuis radio therapie foto 1
previous arrow
next arrow

 

Straling:

Radiotherapie is één van de behandelingen bij kanker. Met behulp van straling wordt met deze behandeling de groei van kankercellen geremd. De tumoren worden daardoor kleiner of verdwijnen helemaal. Om de gezonde cellen om de tumor niet te veel te beschadigen wordt de bestraling iedere dag maar een klein beetje gegeven. Patiënten komen voor een periode iedere (werk)dag op de afdeling Radiotherapie voor de bestraling. Hoe vaak een patiënt komt is verschillend. Radiotherapie is vaak een onderdeel van de totale behandeling tegen de kanker.

De straling die radiotherapie gebruikt, is onzichtbaar en niet te voelen. De behandeling is dus niet pijnlijk. Patiënten kunnen wel bijwerkingen krijgen. Het is vaak niet te voorspellen welke bijwerkingen iemand krijgt en hoe erg deze zijn.

Bestralingsplan op maat
De radiotherapeut-oncoloog maakt voor iedere patiënt een bestralingsplan op maat. Ook worden patiënten vooraf uitgebreid voorgelicht over wat hem of haar te wachten staat. De bestraling wordt uitgevoerd door radiotherapeutisch laboranten. De laboranten begeleiden patiënten tijdens de gehele behandeling.

Korte toegangstijd en goede begeleiding
Dit biedt voor patiënten de mogelijkheid om in de buurt van hun woonplaats te kunnen worden bestraald. De afdeling Radiotherapie is uitgerust met moderne bestralingsapparatuur.

Isala ziekenhuis impressie:

Impressie ziekenhuis Isala Zwolle