Expert Wezep kiest voor onze telefonie oplossing

Over Expert Wezep

,,Mijn opa, Frits van Enk, begon in 1937 met de verkoop van fietsen. Ook had hij een installatiebedrijf. In de loop der jaren werden er steeds meer huishoudelijke artikelen verkocht”, vertelt Wout Beelen, de huidige eigenaar van Expert Wezep.
,,Ook mijn moeder, Hennie Beelen, werkte al van jongs af aan in het bedrijf. Een mooi verhaal is dat ze op 13-jarige leeftijd een stofzuiger ging demonstreren op een boerderij. Bleek dat de boerderij nog helemaal geen elektriciteit had!”

Het bedrijf was destijds gevestigd aan de Ruitersveldweg en sloot zich in 1978 aan bij de Expertformule.
In 1982 verhuisden ze naar de huidige locatie en ging de derde generatie, Wout Beelen, er aan de slag. Dankzij een fikse uitbreiding werd in 2002 het winkeloppervlak verdubbeld. ,,Je kunt wel zeggen dat we als bedrijf de ontwikkeling van alle soorten elektrische apparaten vanaf de wieg hebben meegemaakt.Expert Wezep
Wist je dat Miele van oorsprong karnmachines en melkinstallaties maakte? Toen de monteurs een keer bij een boerderij langsgingen, zagen ze dat de vrouwen de was deden in de karnmachines. Naar dat idee is de volautomatische wasmachine ontstaan,” legt Beelen uit. ,,De laatste jaren gaan de ontwikkelingen op elektronisch gebied razendsnel.
Nu zijn er bijvoorbeeld zelfdoserende wasmachines.” Ook op het gebied van geluidsweergave heeft de ontwikkeling niet stil gestaan en loopt Expert Wezep voorop in de verkoop van onder meer streaming audio. ,,De producten worden ook steeds zuiniger in gebruik. Een droger van tien jaar oud is in stroomverbruik op jaarbasis wel 100 euro duurder dan een moderne droger met energielabel.”

In januari 2009 kreeg de elektronicaspecialist van een deskundige jury het beste oordeel tijdens de winkelwedstrijd ‘Experts Beste 2008’ onder alle ruim 180 zaken van de winkelformule.
De winkels werden voor het tweede achtereenvolgende jaar naast winkelpresentatie beoordeeld op teamprestatie en consumentenoordeel. Expert Wezep won de eerstgenoemde deelwedstrijd en eindigde ook hoog in het totaalklassement.

Inmiddels bestaat het team van Expert Wezep uit negen man en is de winkel het aangewezen adres voor alle denkbare huishoudelijke en elektronische apparaten.

Hoe verliep de omzetting van jullie nieuwe telefonie oplossing:
,,Ik keek er erg tegenop, maar het was een fluitje van een cent. Voor ik het wist waren we weer bereikbaar.” Aldus de eigenaar van Expert Wezep

Volg Expert Wezep op Facebook