Auto Aaltink kiest wederom voor de IT en Telefonie oplossing van Doornenbal Telecom & ICT.

Geschiedenis Auto Aaltink.

De geschiedenis van Auto Aaltink gaat vele jaren terug naar 1 maart 1966. Destijds startte Johan Aaltink zijn eigen autobedrijf op 18-jarige leeftijd bij zijn ouders in de schuur. Na een aantal jaren van hard werken kocht hij aan de overkant van de straat een perceel grond waarop hij een autobedrijf en tankstation bouwde. Het bedrijf groeide en er werden zowel nieuwe auto’s van de merken Mitsubishi en Hyundai verkocht als gebruikte auto’s. Daarnaast had het de functie als dorpsgarage, waar vele Nijverdallers hun auto lieten repareren en onderhouden. Een vriendelijk en vertrouwd familiebedrijf.

De eerste Daewoo in Nederland

In 1995 startte Ewald Aaltink, na zijn studie te hebben afgerond, als één van de eerste Daewoo dealers in Nederland. In een klein gehuurd pand gelegen aan de Grotestraat in Nijverdal verkocht Ewald de auto’s en ze werden onderhouden en gerepareerd bij Johan aan de Brakenbeltsweg.

Een nieuwe locatie

De verkopen gingen voortreffelijk: van 85 nieuwe Daewoo’s in 1995 tot enkele honderden in de jaren daarna en dat succes leidde tot de noodzaak om uit te zien naar een groter pand. Wij besloten in 2004 om beide bedrijven samen te voegen en bouwden het fraaie pand aan de Marie Curiestraat. Een jaar later ging door de overname van de fabrieken door General Motors Daewoo over in Chevrolet en deed een tweede merk zijn herintrede: Mitsubishi. Tot op heden is dat, gezien de verkoopresultaten, een uitstekende keuze gebleken.aaltink

Fiat Dealerschap

Vanaf 1 oktober 2015 is Auto Aaltink aangesteld als de nieuwe Fiat dealer voor de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Hardenberg, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. Voor onderhoud, reparatie, garantiegevallen of de aanschaf van een nieuwe schitterende Fiat personen- of bedrijfsauto bent u vanaf heden bij hen aan het juiste adres.

“We zijn bijzonder trots dit Italiaanse automerk te vertegenwoordigen. Fiat heeft veel te bieden, aangezien het merk twee kanten heeft. Fiat biedt zowel auto’s aan die bijzonder functioneel zijn, maar heeft ook auto’s in huis die op emotie inspelen.

De Panda is typisch een voorbeeld van een compacte Fiat die veelzijdig is in te zetten, terwijl je op basis van de looks direct zou kunnen vallen voor een model uit de 500-familie. Fiat heeft verder voor elke leeftijd en gezinssituatie een passend model,” vervolgt Ewald Aaltink, eigenaar van Auto Aaltink. “Bovendien komt het merk altijd sterk voor de dag tijdens betrouwbaarheidstesten en biedt het value for money.”

Garant Occasions

Sinds juli 2011 is Auto Aaltink aangesloten bij Garant Occasions, waarmee de kwaliteit van gebruikte auto’s gewaarborgd is. Garant Occasions gaat een stuk verder dan de standaard Bovag garantie. Is een auto Garant Occasions-gekwalificeerd, dan heeft hij een kwaliteitslabel op het hoogste niveau. Dat label wordt verkregen op basis van een zeer uitgebreide controle op meer dan 140 onderdelen. Wie een Garant Occasions-auto koopt, heeft – naast andere voordelen zoals maatwerk financieringsmogelijkheden – recht op minimaal 12 maanden technische en mobiliteitsgarantie, de hulp bij pech onderweg.

Meer over Auto Aaltink