Ontstaan:
Piet Doornenbal is in de tijd van de tweede wereldoorlog met het repareren van radio’s begonnen. Daarnaast hielp hij mensen met het goed verbergen ervan, aangezien het in die tijd strikt verboden was!
Dat deed hij allemaal op de boerderij van zijn ouders, boven op de zolder.

Na de oorlog ging de hobby als radio reparateur verder naast de werkzaamheden op de boerderij.
De zoon van Piet, Arie, werd door zijn vader al gauw in de hobby meegenomen. Naast zijn beroep als elektronicamonteur bij Nijverdal Ten Cate heeft Arie 18 jaar lang een dubbele baan. Overdag in de fabriek in Nijverdal, en ’s avonds bij vader aan het repareren.

In de jaren 70 is Freek Strokappe ook bij de bv betrokken geraakt en maakt nog altijd deel uit van de Doornenbal Nijverdal BV directie.

In 1980 is Doornenbal Nijverdal B.V. opgericht. Een elektro winkel is gestart, naast de boerderij, in de opslagloods. Iedere avond was het koopavond, met onder andere Piet, Arie en Freek in de winkel en de technische dienst.

In 1989 is na lang onderhandelen een compleet nieuw winkelpand neergezet. Deze was groter dan de bestaande “schuur” achter op het erf.

In 1995 is de 1e uitbreiding uitgevoerd op het nieuwe winkelpand. Daarbij is het woonhuis rechts naast het pand ook gebouwd. Een nog groter winkeloppervlak om nog meer verschillende producten direct te kunnen aanbieden.

In 1998 is Doornenbal Telecom opgericht, omdat naast de winkel steeds vaker gewerkt werd met communicatie. Peter Rosenkamp en Danny Mulhof werden in 2013 mede eigenaar van Telecom & ICT BV waarop ze in januari 2018 deze BV hebben overgenomen en met het personeel zijn verhuisd naar de huidige locatie aan de Rijssensestraat 177 om de klant nog beter te bedienen.

Ga naar onze diensten