Ga jij binnenkort op zoek naar een leuke en leerzame stageplaats? Ook als je geen technische studierichting hebt gekozen, is een ICT bedrijf als Doornenbal Telecom & ICT een goede keuze. Wij bieden technische stageplaatsen en zijn een door SBB erkend leerbedrijf.

Zoals je in de bouw, communicatie, juridische of financiële branche alle kanten op kunt, zijn de mogelijkheden binnen de ICT ook eindeloos. Ja, er is behoefte aan de echte technische mensen, maar net zo goed aan mensen die IT-oplossingen aan de klanten uit moeten kunnen leggen.

Stage lopen Doornenbal Telecom & ICT betekent meelopen in een dynamische omgeving waarin groei en innovatie voorop staan. Bij ons werken mensen die enthousiast, gedreven en klantgericht zijn. Als stagiair(e) zien we je als een volwaardig collega, waardoor je extra veel leert.

Als je stageloopt krijg je ook opdrachten mee van school. Deze opdrachten moet je samen met je stagebegeleider afronden en meestal heb je ook de mogelijkheid om zelf een stageopdracht uit te werken.
Wij denken dan ook graag met jullie (de leerlingen) mee en komen soms zelf ook met leuke opdrachten die je zou kunnen gebruiken voor je stage verslag.

Op deze manier zijn ook stagiairs Guido en Thijme aan de slag gegaan met de Wonderfoon naar aanleiding van een artikel op nu.nl verscheen:

” Wij, Guido / Thijme waren samen met onze stagebegeleider Danny Mulhof aan het brainstormen voor een goed idee als stage opdracht. Zo zijn wij op het idee gekomen om allebei een Wonderfoon te maken.
Een Wonderfoon is een oude telefoon die is omgebouwd om muziek af te laten spelen van vroeger zodra er een nummer wordt geselecteerd vanaf 0 t/m 9.
Van onze stagebegeleider Danny hebben wij 2 oude T65 telefoons gekregen met een draaischijf.  Deze telefoons hebben wij volledig leeggehaald.
Zo hebben wij in deze telefoons een Raspberry Pi geplaatst, deze Raspberry Pi maakt het mogelijk om bepaalde liedjes te laten horen als er bepaalde cijfers worden gedraaid.
Een Wonderfoon wordt vooral gebruikt voor dementerende ouderen om eventueel oude herinneringen terug te halen en zo zich beter te voelen. ”

De toestellen zijn beschikbaar gesteld aan ZorgAccent.

Eefje van Keeken kwam namens ZorgAccent bij ons langs om de toestellen in ontvangst te nemen. Onder het genot van een bakje koffie kreeg ze tekst en uitleg van Guido en Thijme.
Na de uitleg stond ze te poppelen om de toestellen aan de collega’s/ouderen te laten zien waarop we even later al een leuk mailtje ontvingen.

” De bewoners vinden het super, zo leuk om te zien als een bewoner de hoorn pakt en draait (ze weten bijna allemaal nog hoe dat moet) en dan zachtjes mee neuriet. De bewoners snappen de telefoon meteen en vinden het erg leuk dat er muziek uit komt. ”
Verder kon ze nog vertellen ” Omdat er zoveel enthousiasme bij de collega’s op de verschillende vestigingen was gaan de telefoons doormiddel van een win actie onder de vestigingen verloot worden. “Wonderfoon

ZorgAccent is een krachtige en veelzijdige zorgorganisatie actief in zorg, welzijn, wonen en behandeling in Overijssel (Twente en Salland).

Van wijkverpleging en gemaksdiensten aan huis tot intensieve verpleeghuiszorg: iedereen kan bij hen terecht. Betrokkenheid en hoogwaardige kwaliteit Zorgverlening staan daar centraal. Met als uitgangspunt dat u zo lang mogelijk in uw eigen leefomgeving kunt blijven wonen. Met het totaalpakket van zorg, advies, hulp, gemak tot en met ontspanning kunnen ze u altijd van dienst zijn.

Het werkgebied concentreert zich in Noord West Twente, Salland en Reggestreek en betreft de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Almelo, Twenterand, Tubbergen en Wierden.

ZorgAccent is per 1 januari 2008 ontstaan uit een fusie van ZorgAccent en Thuiszorg Noord West Twente & De Koppel. Gezamenlijk hebben we meer dan 100 jaar ervaring in het leveren van zorg.

Meer over ZorgAccent vind je hier
Of ben je opzoek naar een stageplaats? Neem gerust contact met ons op.